Baca Testimonial Kami di Sini


Bayi saya mengalami masalah kulit kering dan kasar. Dikatakan oleh doktor bahawa dia ada ekzema. Selera makannya juga tidak begitu baik

Selepas mengambil Al Manna, saya perasan bahawa kulit anak bayi saya mula bertambah baik (selepas 5 hari). Kulitnya juga mula menjadi lebih lembut dan menjadi lagi cerah. Selera makannya juga telah bertambah dan sekarang dia lebih bertenaga daripada dulu.

- Rin, Jurong

IMG_9335

Bapa saya ada masalah jantung & pengekalan air. Dia juga mengalami masalah lain seperti darah tinggi, sakit kencing manis dan semput. Tiap-tiap bulan, dia akan masuk ke hospital disebably penyakit-penyakitnya.

Selepas mengambil Al Manna untuk beberapa bulan, satu perbaikan yang keluarga saya nampak adalah, bapa saya tidak perlu dimasukkan ke hospital lagi.

Kesihatan dirinya juga telah bertambah baik dan dia rasa bertenaga. Kerana ini, saya juga telah bermula mengambil Al Manna untuk menjaga kesihatan diri saya juga.

- NurFazlieen, JB

Selepas saya melahirkan bayi saya, Ayril Rezqy dia didapati mengalami intussusception (masalah usus kecil). Masalah itu menjadi satu kebimbangan kami sekeluarga.

Saya diperkenalkan dengan minuman Al Manna dan saya disyorkan untuk mencuba memberi bayi saya. Selepas empat bulan sahaja, saya nampak perbezaannya. Pembuangan bayi saya lebih lancar, saya amat teruja dengan kesannya dan saya teruskan memberi bayi saya minuman Al Manna ini.

- Siti Kamaliah, Jurong West

 

IMG_9446

Saya ada sakit kencing manis dan juga mengalami sakit sendi & lutut. Saya juga mudah rasa letih dan tidak bertenaga.

Selepas meminum Al Manna & Tayebat untul beberapa hari sahaja, saya mula rasa kelainnnya. Saya lebih bertenaga dan kesihatan saya bertambah baik. Kulit & rambut saya lebih bersinar dan nampak sungguh sihat. Sakit-sakit sendi saya pun sudah berkurangan. Sebagai seorang pemandu teksi, saya akan duduk di dalam kereta saya untuk berjam-jam, tetapi otot saya tidak akan rasa sebal seperti dahulu. Sistem pernafasan saya juga telah bertambah baik. Rakan-rakan saya nampak bahawa cara saya berbual dan berjalan lebih lancar dan bertenaga.

- Rohman Boyamen, West Coast Road

1896944_651150681614403_1649136423_n

 

Pada tahun 2002 saya di dapati menghidap sakit kencing Manis. Saya disarankan mengambil insulin dan metformin.

Dari 2005 hingga 2011 saya langsung tidak makan ubat doctor. Lama kelamaan tahap gula saya pun naik, perjalanan darah juga tak normal dan jika saya ada luka, sungguh susah untuk baik. Pada masa itu, saya ke A&E hospital SGH sebab 3 jari kaki kanan berubah warna jadi hitam. Doktor kata jari kaki tak dapat di selamatkan lagi. Saya tidak ada pilihan lain kecuali memotong kaki sampai 4 inchi bawah lutut. Kemudian teruskan dengan ubat2 doctor sekali lagi. Oktober 2013, atas nasihat wakil Organic Health, saya amalkan minum Al Manna dan Tayebat satiap hari. Alhamdulilah sekarang saya rasa segar. Saya juga baca du’a untuk minum air Zam Zam. InsyaAllah, hari2 saya rasa segar. Buang2 angin sering dan lawas buang air besar. Saya gembira kerana badan mula rasa lebih sihat. Sekarang tahap cholesterol saya pun sudah turun daripada 6 ke 4.25. dan kadar gula dalam darah juga sudah turun dari 14 to 12. Alhamdulilah. Untuk buah pinggang tahap kekuatan sekarang ada 28 dari mulanya 32 yang diberitahu doktor di SGH.

- Puan Noorsiah Saad, 57 tahun

photo

Sekarang saya dalam trimester kedua dalam kehamilan saya. Selepas menerima laporan kesihatan saya selepas bulan pertama, doktor gynae saya sungguh kagum dengannya.

Ujian darah, paras gula dalam darah dan juga ujian kencing saya menunjukkan tahap yang sihat dan keputusan yang bagus.

Kesihatan saya kali ini lebih bagus daripada masa kahamilan pertama saya. Saya ada masalah Thalassemia, jadi sebelum ini di trimester terakhir saya, tekanan darah saya naik tinggi.

Kali ini, saya akan melalui ujian tekanan darah pada bulan depan dan harap semoga berjalan dengan lancar.

Beberapa bulan yang lepas, apa yanga saya amalkan adalah mengambil Tayebat tiap-tiap hari. Selain daripada itu, saya tidak mengambil makanan tambahan (supplement) yang lain-lain. Saya percaya bahawa mengambil Tayebat telah banyak memberi saya manfaat dan membantu kesihatan saya pada waktu kehamilan saya sekarang.

- Puan Norhairani, 23 tahun

 

IMG_9944